Kazen en supplementen
Hier vind je alle productinformatie van onze kazen
Kaas om weg te geven, met zorg en aandacht samengesteld, met een specifiek thema, dat doe je graag kado. Neem nou een mooie boerenkaas met mosterd dille saus op een olijf plankje of een lekkere oude kaas (Blockdijker) met een goede port. Je kunt ook kiezen voor een kaas van de geit met een biertje uit de regio. In onze webshop vind je een overzicht van alle kadopakketten. Er zijn diverse thema’s, voor elke gelegenheid een kado, alles zorgvuldig en met aandacht samengesteld.
Rotterdamse Mosterd dille dip

De ultieme kaasbegeleider. De Rotterdamsche Oude producten zijn stuk voor stuk heerlijk, maar gecombineerd met deze Mosterd dille dip  zijn ze nog lekkerder. Een blokje Rotterdamsche Oude door de Mosterd Dille dip en smullen maar! Komt in een potje van 190ml.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Kaasplankje klein

Dit leuke, simpele houten kaasplankje maakt je kaaskado af. Het is ook erg handig om je kaas op te snijden.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Blokdijcker Algemene Informatie

Een echte Noord-Hollandse Gouda kaas herkenbaar aan het Rode Zegel

Helemaal in het topje van Noord-Holland in het dorpje Lutjewinkel, ligt het geheim achter onze mooie Blokdijcker kaas. Daar in de kaasmakerij maakt men met passie voor het vak al 100 jaar, volgens het al eeuwenoude originele, geheime recept, met 100% Noord-Hollandse weidemelk, de lekkerste kaas. Vervolgens komt de kaas naar ons authentieke pakhuis in Woerden, waar de kaas natuurlijk gerijpt wordt op houten planken bij een temperatuur van 12-15 ˚C. En dat zorgt voor een heerlijke romige kaas met een volle smaak.

Blokdijcker een streekkaas uit Noord-Holland die door zijn oorspronkelijke bereidingswijze een smeuïger structuur heeft. De smaak is zoeter en fruitiger van smaak dan een gewone Goudse kaas. De bijzondere volle en romige smaak van de Blokdijcker kaas ontstaat al bij de bron: het gras. De zilte grond en de altijd aanwezige zeewind zijn een ideale voedingsbodem voor mals gras. Dit levert superieure weidemelk op met een ziltig tintje en dat proef je. waardoor de kaas later korter gepekeld hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat Blokdijcker een uitblinker is in smeuïgheid!

Kwaliteit herken je meteen 

Blokdijcker is een beschermde streekkaas uit Noord-Holland, herkenbaar aan het kwaliteitslabel; het Rode Zegel. Want alleen kaas die door Noord-Hollandse kaasmeesters bereid werd, met Noord-Hollandse Weidemelk en volgens het authentieke recept, mag dit zegel dragen!

Noord-Hollandse kaas is éen van de weinige Nederlandse kazen waar de EU een “Beschermde Oorsprong Benaming” aan heeft toegekend. Daarom heeft de EU Noord-Hollandse kaas een predicaat toegekend: de Beschermde Oorsprongsbenaming, dit keurmerk wordt toegekend aan producten die uniek zijn in de wereld. Let dus op het Rode Zegel.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Truffel

Midden in het Groene Hart van Nederland ligt het pittoreske dorpje Polsbroek, waar Bert de Leede sinds 2014 echte boerenkaas maakt. De pesto kaas is een rauwmelkse boerenkaas. Als een kaas rauwmelks is, wordt het niet verhit boven de 40 graden Celsius. Rauwmelkse boerenkaas is het pareltje van de boerderij, omdat er alles aan word gedaan om de optimale smaak te vinden. Eén van de kazen die boer Bert maakt, is een Boerenkaas met Italiaanse truffel. Tijdens de productie wordt er Italiaanse truffel aan de wrongel toegevoegd. Als de kaas vervolgens begint te rijpen, ontstaat er een zacht en soepel zuivel. Dankzij de truffel heeft dit kaasje toch een stevige smaak. De boerenkaas met Italiaanse truffel is een perfect voorbeeld van het beste van twee werelden, namelijk het zachte van de zuivel gecombineerd met de sterke smaak van truffel. De kaas is uitermate geschikt als borrelhapje, en gaat ook fantastisch samen met een goed glas rode wijn. Een prachtige aanvulling in voor een kaaspakket.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Pesto Rood

Midden in het Groene Hart van Nederland ligt het pittoreske dorpje Polsbroek, waar Bert de Leede sinds 2014 echte boerenkaas maakt. De pesto kaas is een rauwmelkse boerenkaas. Als een kaas rauwmelks is, wordt het niet verhit boven de 40 graden Celsius. Rauwmelkse boerenkaas is het pareltje van de boerderij, omdat er alles aan gedaan wordt om de optimale smaak te vinden.Eén van de kazen die boer Bert maakt, is een Boerenkaas met rode pesto. Pesto bestaat in twee varianten, namelijk groen en rood. Voor het maken van rode pesto worden zongedroogde tomaten gebruikt. De rode kleur van de tomaat werkt door in de kaas, wat ervoor zorgt dat de kleur van het zuivel ook rood is. De rode pesto kaas is qua smaak wat scherper dan de groene variant. Dat is nog eens een bijzondere aanvulling voor je kaasgeschenk!

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Pesto Groen

Midden in het Groene Hart van Nederland ligt het pittoreske dorpje Polsbroek, waar Bert de Leede sinds 2014 echte boerenkaas maakt. De pesto kaas is een rauwmelkse boerenkaas. Als een kaas rauwmelks is, wordt het niet verhit boven de 40 graden Celsius. Rauwmelkse boerenkaas is het pareltje van de boerderij, omdat er alles aan gedaan wordt om de optimale smaak te vinden. Eén van de kazen die boer Bert maakt, is een Boerenkaas met groene pesto. Pesto bestaat in twee varianten, namelijk groen en rood. Voor het maken van groene pesto word basilicum gebruikt, terwijl rode pesto gemaakt wordt met zongedroogde tomaat. Dankzij de basilicum is het zuivel aan de binnenkant van de kaas groen. De smaak is uniek, en dat maakt de kaas geschikt voor een prachtig kaasplankje. Een goede aanvulling voor een mooi kaaskado dus!

De boeren pesto is niet alleen beschikbaar in een grote variant, maar ook in pondjesformaat. Een klein jong kaasje, met dezelfde fantastische smaak als zijn grote broer.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Rotterdamsche Oude Geitenkaas

Deze geit uit Rotterdam krijgt de tijd..

Deze Rotterdamsche Oude Geitenkaas is een heerlijke harde geitenkaas met een volle, rijke smaak. Voor de liefhebber van Geitenkaas echt een must. Deze kaas heeft één jaar kunnen rijpen en is hierdoor wat steviger dan een zacht geitenkaasje. Hierdoor gemakkelijk te schaven en snijden dus lekker op brood, maar ook voor bij de borrel.

Geitenkaas wordt steeds populairder. Tegenwoordig weet men geitenkaas te maken die smeuïger en romiger van smaak is. En die sluit beter aan bij de wensen van de Nederlandse consument. Kortom een geitenkaas mild van smaak en Rotterdamsche liefde, wat hem meer dan het proberen waard maakt.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Wijndragers Kaasdip Mosterd Dille (75 ml)

De Wijndragers maakt al meer dan 30 jaar een inmiddels wereldwijd gelauwerde mosterd. De bijzondere smaak en structuur zijn de signatuur van de Wijndragers.  Door ambachtelijk vakmanschap en natuurlijke ingrediënten ontwikkelen zij bijzondere producten met passie en bezieling, Dit is ook terug te vinden in deze heerlijke kaasdip

Je proeft de zoete en licht zure tonen van de gladde mosterd in combinatie met de hele zaden. Dit zorgt voor een lekkere zoete mosterd met dille, verkrijgbaar in een potje van 75 gram.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Groene Hart Bier Tripel

Speciaalbier geïnspireerd door en gebrouwen in Het Groene Hart van Holland

 Een samenwerking tussen Brouwerij BorrelNoot en Brouwerij Spierbier resulteerde in deze heerlijke “Groene Hart” tripel (8%). Het eerste biersoort dat zij hebben gemaakt in een nog verder te ontwikkelen Groene Hart Bier lijn. De brouwers beide gevestigd in het Groene Hart hebben zich voor dit bier laten inspireren door dit unieke Nationaal landschap.

Het prachtige beeld van oude boerderijen, weilanden, molens, plassen en vergezichten doet soms denken dat de tijd hier stil heeft gestaan. In deze oase van rust, ruimte en groen worden de mooiste producten gemaakt en geproduceerd. De brouwers hebben zoveel mogelijk grondstoffen uit hun eigen omgeving in dit speciaalbier verwerkt. Vandaar dat dit bier ook het Groene Hart van Holland logo mag dragen.

Zo ontstond een fris, kruidig, medium zwaar bier. De lage hopbitterheid en de fris kruidige smaak van de koriander maakt van dit speciaalbier een fijne dorstlesser en makkelijk door drinkbaar. Lekker bij zowel jonge als oude Hollandse kaas.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Naturel

Dit jonge boerenkaasje van 500 gram word gemaakt in het kleine dorpje Kamerik, midden in het Groene Hart. Éen van de grootste charmes van boerenkaas is toch wel dat elke boerenkaas uniek is. Er zijn geen twee hetzelfde van smaak. Iedere boer legt zijn eigen ervaring en toewijding in het maken van de kaas. Per boerderij en per seizoen varieert de smaak. De echte kaasliefhebber proeft de verschillen in diervoer, grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Dat maakt dit boerenpondje Naturel zo bijzonder en puur.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Blokdijcker Overjarig (puntje)

Blokdijcker Overjarige kaas is robuust van smaak. Deze kaas heeft meer dan een jaar liggen rijpen. De smaak is nog voller en pikanter geworden. Toch blijft deze kaas romig en smeuïg, ook weer door de Noord-Hollandse melk. De mooie kristallen in de kaas zijn geen zout, maar eiwit, deze kleine rijpingskristallen zorgen voor een extra smaakbeleving.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Blokdijcker Oud (puntje)

 

Blokdijcker oude kaas is stevig en vol van smaak. Deze kaas wordt op smaak gerijpt, waardoor hij zijn uitgesproken intensere smaak krijgt.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Blokdijcker Belegen Komijn (puntje)

 

Blokdijcker Belegen komijnen kaas heeft een lekker gerijpte, zoetige kaassmaak. De consistentie is heerlijk romig en smeuïg.

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Blokdijcker Belegen (puntje)

 

Blokdijcker Belegen kaas heeft een lekker gerijpte, zoetige kaassmaak. De consistentie is heerlijk romig en smeuïg.

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Tapasschaaltje

Ambachtelijk vervaardigd en handbeschilderd keramiek uit Tunesië. De schalen zijn gemaakt van witte klei (minder kwetsbaar dan rode klei), en dus vaatwasmachinebestendig. De schalen zijn met loodvrije verf beschilderd in verschillende kleurrijke mandala-achtige dessins. Alles wordt met de hand gemaakt, zowel het draaien, als het bakken en het schilderen. Door je cadeau aan te vullen met zo’n prachtig tapasschaaltje Ø6 cm krijgt het een mooie en frisse uitstraling!

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Vijgen en amandelen brood 125 gr

Soms zou je wel eens wat meer ‘bite’ willen hebben! Als het gaat om kaas is vijgenbrood zo’n artikel dat precies past bij dat waar je zin in hebt. Ons vijgenbrood is zacht van structuur, maar met een hele zuivere smaak. Omdat er naast vijgen ook nog amandelen en noten in het brood verwerkt zitten, maakt dit jouw kaasplankje helemaal af.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Noord Hollandse Kaaskoekjes

Heerlijke echte hartige bakkerskaaskoekjes, gemaakt met pittige, originele Noord-Hollandse Gouda kaas met het rode zegel.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Brandnetel

Dit jonge boerenkaasje van 500 gram word gemaakt in het kleine dorpje Kamerik, midden in het Groene Hart. Om het kaasje extra smaakvol te maken, wordt er aan het zuivel brandnetel toegevoegd. De brandnetel zorgt ervoor dat het kaasje een bieslooksmaakje krijgt, wat goed past bij het zachte zuivelkarakter van het kaasje.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Mosterd

Dit jonge boerenkaasje van 500 gram word gemaakt in het kleine dorpje Kamerik, midden in het Groene Hart. Om het kaasje extra smaakvol te maken, worden er aan het zuivel kleine mosterdzaadjes toegevoegd. De mosterd zorgt ervoor dat het kaasje een lekker kruidig smaakje krijgt, wat goed afsteekt tegenover het jonge zuivel van de kaas.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Olijfhouten kaasplankje

Dit olijfhoutenplankje is uitstekend geschikt als presentatiestuk voor de allermooiste kaasplankjes. Dit prachtige olijfhouten plankje is afkomstig uit Tunesië, waar ze gemaakt worden van het hout van oude olijfbomen die die hun productiefunctie voor olijven hebben verloren.
Door de karakteristieke groei van de olijfboom ontstaat één van de hardste houtsoorten ter wereld, waardoor het hard genoeg is om als snijplank te gebruiken. De hapjes die je op deze planken serveert, krijgen door de typerende uitstraling van het hout direct een mediterrane sfeer (en smaken dan nog lekkerder…)! Laat iedereen gezellig eten en genieten van deze tapasplank.
Elke olijfhouten plank heeft zijn eigen natuurlijke vorm en tekening en is daarmee altijd een uniek exemplaar. De plankjes, ook een natuurproduct, worden met de handgemaakt en dus uniek in vorm en nerfstructuur. Het plankje is ongeveer 20 cm lang, de breedtematen kunnen verschillen gezien de natuurlijke en grillige vorm van de stam.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Kaasmesje Boska

Snij kaasblokjes als een echte Hollandse kaasprofessional met dit speciale kaasmes. Het Hollands kaasmes mini is afgeleid van het authentieke, professionele Hollandse kaasmes, dat ook wel wiegemes wordt genoemd.

Het ronde mes maakt het snijden van kaas heel makkelijk, je wiegt je weg door de kaas. Het is bovendien een veilig mes, door de twee handvatten kan je het mes met twee handen sturen tijdens het snijden.

Breng authentieke smaak en stijl in je keuken met het mini Hollands kaasmes. Vanwege de handvatten van hout raden we aan het mini Hollands kaasmes met warm water en sop te wassen en niet in de vaatwasser.

240x60x9 mm

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Vink Kaasdip Vijgen /Amandelen (75 ml)

De eenvoudige, pure en natuurlijke smaak van de vijgen heeft Vink verwerkt tot een fantastische smaakbeleving. Vijgenconfituur is een van de trends op het gebied van smaakmakers. Vooral bij pittige kaas is deze kaasdip een goede toevoeging. De kaasdip komt in een potje van 75 gram.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Vink Kaasdip Perzik/Gember (75 ml)

Vink is authentiek, ambachtelijk en gewoon genieten van puur fruit. Vink Fruitboerderij ligt vlakbij fruitdorp Kraggenburg. In de prachtige boomgaard van 22 hectare telen ze appels, peren, pruimen, stoofperen en bramen. Gezond, maar bovenal lekker. Vanuit hun passie voor fruit hebben zij nu deze heerlijke nieuwe kaasdips gemaakt. Vink gaat altijd voor de beste smaak, met het traditionele van gember en het frisse van perzik is men gekomen tot deze heerlijke kaasdip.

Smaakvolle dip gemaakt van perzik en gember. Geschikt bij Goudse en geitenkazen. Komt in een potje van 75 gram.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Voets Mosterd-dillesaus 190 ml

De ultieme kaasbegeleider. De Rotterdamsche Oude producten zijn stuk voor stuk heerlijk, maar gecombineerd met deze Mosterd-dille dip zijn ze nog lekkerder. Een blokje Rotterdamsche Oude door de Mosterd-dille dip en smullen maar! Komt in een potje van 190ml.

 

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Kopke Fine Tawny Port

Kopke is ’s werelds oudste porthuis. Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke. De Kopke Portkelders bevinden zich in de “Entreposto de Gaia”,  waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen.

Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei, de bakermat van de Kopke port. Daar liggen de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen. ’s Zomers is het er uitzonderlijk heet, ’s winters ijskoud. Port is een blend van meerdere druivensoorten. De druivensoorten die Kopke voor haar port gebruikt zijn Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz.  In September vindt elk jaar het eeuwenoude ritueel van de oogst plaats. Kopke heeft ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan, zoals te herkennen is aan de met de hand beschreven flessen. Dit maakt Kopke Port tot een uniek product.

Kopke port is gespecialiseerd in Tawny Port, zoals deze Fine Tawny port. Tawny port begint eigenlijk als een Ruby port, maar brengt dan een langere periode, tussen de drie en vijf jaar, door op hout om de port te verzachten en zijn ronde karakter te geven. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe complexer de smaak en de kleur van de Tawny wordt.

Heerlijks als aperitief of bij een kaasplankje.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Flor de Crasto, 2015 Douro (Portugese rode wijn)

Quinta do Crasto is een ‘single-quinta’, zoals we dat noemen, omdat het een familie-eigendom is, en omdat de wijnen uitsluitend van druiven van eigen wijngaarden gemaakt worden. Het domein is schitterend gelegen op de steile hellingen langs de Dourorivier op 15 minuten afstand van Pinhão.

Quinta do Crasto is in vele opzichten een uniek bedrijf. Niet alleen is het nog steeds een familiebedrijf – vader Roquette is bankier en de twee zoons Thomas en Miguel runnen het bedrijf – veel van de medewerkers, die zowel in de wijngaarden als in de kelders werken, wonen ook op Crasto en men voorziet zelfs een grote moestuin voor eigen gebruik.

De traditie van Crasto is er één van honderden jaren oud. Ook de traditie van wijn maken is nog steeds in ere gehouden. Alleen wordt dat hoe langer hoe moeilijker, doordat er weinig mensen meer mee willen doen aan het treden van de druiven. De traditie in de vallei wil namelijk, dat de druiven na het plukken direct met de voeten getreden worden. De druiven worden hiertoe in een lagar (kuip) gestort en de druiven worden volcontinu in ploegendienst getreden. ‘s Avonds komt er dan publiek bij en er is muziek en dans. Een folkloristisch spektakel, dat men meegemaakt moet hebben.

Ook de druivensamenstelling is nog steeds authentiek bij Crasto. De Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Bassoca, Touriga Francesa en zo nog vele anderen – tot zelfs 20 variëteiten toe – groeien op sommige percelen nog volledig door elkaar en worden als zodanig ook geoogst en gevinifieerd. De rode Douro wijn, is van deze druiven gemaakt, die op een zeer steile helling recht onder Crasto liggen. Men heeft eeuwen geleden al ingezien dat het verbouwen van druiven alleen mogelijk was indien er terrassen aangelegd werden. Kleine muurtjes werden op de hellingen aangebracht om telkens een vlak stukje grond van soms maar 1,5 meter breed te creëren. Alles is dus nog handwerk hier. Er kan geen enkele tractor gebruikt worden. Het plukken wordt hoofdzakelijk door vrouwen gedaan. Ook dat maakt deel uit van de traditie.

Flor de Crasto is diep robijnrood van kleur met rode fruit aroma’s van frambozen en pruimen. Het is evenwichtig en zeer fruitig in de mond, een ongelooflijk aangename wijn. Heerlijk bij Hollandse kaas.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Zilte Zonderling Bier

Speciaalbier gebrouwen uit passie voor smaakvol bier, maar net even anders.

Bieren van Brouwerij BorrelNoot uit Woerden staan voor bieren op een eigen wijze gebrouwen. De brouwers zijn altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten. Vooral ingrediënten die je niet snel zou verwachten in een bier. Dit geeft de bieren van Brouwerij BorrelNoot een eigenwijs karakter.

Brouwerij BorrelNoot is opgericht door twee vrienden met de gezamenlijke passie voor mooi bier.  Fijnproevers die de smaak van bier op juiste waarde kunnen schatten. Laat je meevoeren in de wondere wereld van de speciaalbieren. Probeer je te verplaatsen in het warrige brein van de brouwers en laat je verrassen door eigenwijze combinaties van eenvoudige ingrediënten in complexe bieren. Doelstelling van Brouwerij BorrelNoot is de bierwereld verrijken met verrassende bieren, door te denken buiten de geijkte kaders van de bierstijlen en toevoeging van onverwachte ingrediënten. Zo ontstond ook de Zilte Zonderling.

De opzet was een bier te ontwikkelen, welke het gevoel zal evenaren van een dag aan ons mooie Noordzee strand; hoe het zand glijdt tussen je tenen, de wind ruist door je haar en de zilte smaak tintelt op je tong.

Zilte Zonderling is een uitzonderlijk zacht, fris bier, gebaseerd op een pilsener urtype. Een ode aan de oersmaak van pils. De prettige bittere smaak komt dichtbij de oorspronkelijke urtype, een biermerk uit de Tsjechische stad Pilsen sinds 1842 gebrouwen.

Zilte Zonderling bevat een combinatie van zorgvuldig geselecteerde mout- en hopsoorten. De toevoeging van zeewier en een vleugje zoethout geeft het bier net die verrassende twist.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Twentse Bunkerkaas

Een kaas met een eigen verhaal

Een nieuw stuk Hollands Glorie, pas enkele jaren op de markt. In 2011 start Jan-Peter Nijenhuis een nieuw initiatief, met de aankoop van een militair oefenterrein ontdekte hij de perfecte rijpingsomstandigheden voor kaas. Ooit werden de bunkers in het Twentse Daarle gebruikt voor munitieopslag, maar tegenwoordig rijpt er kaas. Het is één van de meest bijzondere rijpingslocaties in Nederland. In de bunkers heerst de perfecte atmosfeer voor de rijping van de kaas. De bunkers hebben een constante temperatuur van 15 graden en een mooie luchtvochtigheid, ideaal voor het ontstaan van een fantastische smaak.

Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Noord-Hollandse koemelk, een speciaal soort zuursel en een plantaardig stremsel, terwijl kleurstoffen achterwege worden gelaten.  Na 25 weken rijping is deze prachtige kaas op zo’n mooist. De smaak van de kaas is vol en romig, met een verrassende pikante en nootachtige ondertoon. Hij heeft ook iets lichts zoet van een Emmentaler. Het rijpen van de kaas in de bunker zorgt dat hij niet uitdroogt en zijn smedigheid en volle smaak optimaal behoudt. Dankzij de rijping in de oude minutiebunkers in Twente ontwikkelt deze kaas zich tot een echte smaaksensatie.

Het unieke karakter van de kaas wordt onderstreept door z’n opvallende verschijning; in plaats van een etiket en banderol is het logo ingedrukt in de zij- en bovenkant van de korst. Een prachtig eigen zegel, een gestileerde combinatie van een steigerend Twents paard en een bunker. Het geeft de kaas een stoere en ambachtelijke uitstraling, dat de kwaliteit onderstreept. Perfect voor in een mooi kaaskado!

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Sikkepit Geitenkaas

Een oude blanke geitenkaas gemaakt van vegetarisch stremsel.

Sikkepit geitenkaas wordt gemaakt op de kaasmakerij van de familie Klaver in Winkel, Noord-Holland. Op de karakteristieke stolpboerderij, gelegen tussen de Noordzee en het IJsselmeer, draait het al sinds 1977 om de zuivere smaak van kaas. De familie Klaver beheerst het gehele kaasproces, vanaf de eerste grasspriet tot de pure kaas wordt iedere stap bewust en doordacht gezet. Al voor het maaien van het gras wordt het gras door de boer geproefd om zeker te zijn van de juiste kwaliteit.

Sikkepit is de langst gerijpte (10-12 maanden) blanke geitenkaas uit de stal van Klaver Kaas. Deze oude geitenkaas van hoge kwaliteit heeft een prachtige volle smaak, met een bijzonder zoetje.

De volle smaak komt van de natuurlijke voeding van de dieren en het ambachtelijk kaasmaakproces. In de voeding voor de dieren wordt tevens lijnzaad verwerkt. Deze zaden zorgen voor melk en kaas met gezonde, onverzadigde vetten en een romige smaak. Dit alles maakt Sikkepit tot een puur, bewust en ambachtelijke kaas.

Niet voor niets werd de Sikkepit geitenkaas in 2014 dan ook tijdens de jaarlijkse “Cum Laude” verkiezing verkozen tot beste geitenkaas van Nederland. Wie wil dat nou niet kado doen of geven?

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Rotterdamsche Oude

Kaas die net zo verrassend is als de stad

Rotterdam is over de hele wereld bekend vanwege haar haven en haar spraakmakende architectuur. De Rotterdamsche Oude is verbonden met deze havenstad en laat zich net als de stad typeren als robuust, intens en no-nonsense. De stad en haar beleving zijn dan ook terug te vinden in het logo van de Rotterdamsche Oude. Hierin hebben onder meer de Haven, de Erasmusbrug, de Euromast en de Sint Laurenskerk een prominente plek gekregen.

De Rotterdamsche Oude is een mooie oude kaas van ongeveer 10 maanden oud. Een perfect gerijpte Goudse kaas op massief houten planken met een verfijnde smaak. De kaas heeft een zachte “bite” voor een oude kaas. De Rotterdamsche Oude heeft zijn uitgesproken smaak, karakter en uiterlijk te danken aan tijd. Tijd zorgt ervoor dat er in de kaas kleine knisperringetjes ontstaan, dat zijn piepkleine zoutkristallen, die hem tot een verrassend lekkere kaas maken met een stoer karakter en een intens lange nasmaak.

Een Rotterdamse lekkernij ooit ontstaan in De Kuip, het legendarische voetbalstadion van Rotterdam, tijdens een bijeenkomst van bedrijven en echte Rotterdammers. Het beeldmerk en de uitstraling maakt deze kaas zo herkenbaar dat veel consumenten en bedrijven het graag als cadeau of als relatiegeschenk weggeven.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Proosdijkaas

Een ware verwennerij voor als je van zoet houdt

Proosdij kaas is een unieke kaas vergeleken met andere harde Hollandse kazen. Het is een excellente pittige kaas, die in de verte doet denken aan kazen uit de Mediterranen. Heerlijk zacht en romig met een zoete, nootachtige volle fruitige smaak.

Deze bijzondere smaak heeft de kaas te danken aan een speciale cultuur van melkzuurbacteriën, die naast het gebruikelijke zuursel aan de melk wordt toegevoegd. Na zeven weken heeft de kaas al een duidelijk aroma en na drie tot vier maanden is hij op smaak. De kaas is te herkennen aan de rode korst en haar ronde vorm met een scherpe zijde aan de bovenkant.

Heerlijk voor bij de borrel, maar ook uitermate geschikt voor het gebruik in warme kaasgerechten.

De kaas dankt haar naam aan een eeuwenoude hoeve in Ede, waar het receptuur voor deze unieke kaas is bedacht. Deze boerderij heeft in de volksmond van lieverlee de naam Proosdij gekregen, omdat deze vroeger de woning van de Proost was. Er wordt zelfs beweerd dat de Proosdij oorspronkelijk een kloosterboerderij is geweest.

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Op&Top Bier

Een creatieve creatie om van te genieten.

Het speciaalbier Op & Top wordt gemaakt in de ambachtelijke bierbrouwerij De Molen te Bodegraven. De brouwerij bevindt zich in de historische windmolen genaamd De Arkduif uit 1697. In 2004 stichtte Menno Olivier de brouwerij, met als missie om het brouwen van ambachtelijke streekbieren en de vergane Nederlandse biercultuur in ere te herstellen. Brouwerij de Molen gebruikt voor de bieren veelal opvallende namen.

Op & Top heeft haar naam te danken aan de gelijknamige uitdrukking, wat aangeeft dat er tot in de puntjes gebrouwen is aan een mooi bier. Brouwerij de Molen noemt de Op & Top met slechts 4,5% alcohol graag “de instapper”. Een biertje met net wat meer smaak dan een pils, maar toch erg toegankelijk voor een groot publiek. Op & Top is een mooi goudkleurig bier met de geur van karamel, fris fruit en gras. In de smaak komt vooral de citroen terug met een zacht bittere afdronk.

Echt genieten van deze creatieve creatie van Brouwerij de Molen. Mede dankzij het gebruik van verschillende hopsoorten hebben zij weer een onderscheidend biertje weten te brouwen.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Old Amsterdam

Een brok karakter, geboren uit pure passie voor kaas!

De oorsprong van deze karakteristieke kaas ligt in het eind van de negentiende eeuw. Toen de familie Westland moest stoppen met hun beroep als visser, vanwege de komst van de Afsluitdijk, en een nieuwe passie vond in: kaas.! De familie begint te experimenteren met eigen recepten, met als doel een lekkere oude kaas te produceren. Een kaas die doet denken aan de oude kaas die moeder vroeger meenam uit de Jordaan. Hartig, een tikje zoet en bovendien heerlijk smeuïg.

Na jaren experimenteren vindt de familie Westland uiteindelijk het unieke zuursel en het speciale rijpingsproces die zorgt voor het specifieke karakter van Old Amsterdam.

Old Amsterdam is een lekkere kaas met een volle pikante smaak, die hoort bij een oude kaas. Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak. Geniet ook van dit stukje vakmanschap, geniet van een pittig en romig stukje Old Amsterdam. Deze Old Amsterdam is in 2014 bekroond met de Superior Taste Award.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Bommen & Granaten speciaalbier van de Molen

Een exclusief biertje met body om eens even goed voor te gaan zitten

Het bier Bommen & Granaten wordt gemaakt in de ambachtelijke bierbrouwerij De Molen te Bodegraven. De brouwerij bevindt zich in de historische windmolen genaamd De Arkduif uit 1697. In 2004 stichtte Menno Olivier de brouwerij, met als missie om het brouwen van ambachtelijke streekbieren en de vergane Nederlandse biercultuur in ere te herstellen. Brouwerij de Molen gebruikt voor de bieren veelal opvallende namen.

Met 11,9% alcohol was het gewoon onmogelijk om dit bier anders te noemen dan Bommen & Granaten. De Molen Bommen & Granaten is een gerstewijn, ook wel bekend onder de Engelse term barley wine, een bier met een hoog alcoholpercentage en relatief veel restsuikers. Tijdens het brouwen van dit mooie bier is gebruik gemaakt van champagne gist voor de perfecte smaak. Het bier bevat een zoete smaak van sinaasappel, mandarijn en zoete appel. Dit alles maakt van Bommen & Granaten een krachtig speciaalbier met een complexe smaak. Een stevige aanvulling voor een bijzonder kaasgeschenk.

 

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Bommen & Granaten bierkaas

Kaas voor echte mannen

De naam van deze heerlijke en unieke kleine bierkaasjes is ‘Bommen & Granaten’. Geïnspireerd op een van de bekendste uitspraak van Kapitein Archibald Haddock uit de stripverhalen van Kuifje, 1000 bommen en granaten nog aan toe.  

In Waarder, een klein dorpje in het veenweidegebied, midden in het Groene Hart, bevindt zich het familiebedrijf van onze boer Bertus Hogendoorn. Zijn kleurrijke roodbonte koeien hebben inmiddels drie generaties lang het landschap versierd en doen dat nog steeds. Hogendoorn senior begon al vroeg met de productie van kleine kaasjes. De huidige boer heeft inmiddels twee generaties ervaring met het maken van Boerenpondjes en mag zich met recht specialist noemen op dat gebied en altijd in voor iets nieuws.

Samen met de brouwers van Brouwerij de Molen heeft hij een aantal testen gedaan en ontdekt dat het bier Bommen&Granaten fantastisch combineert met zijn rauwmelkse 48+ boerenkaas. De kaasjes zijn conform de stijl van de brouwerij zwart gewassen met bijpassend etiket. Leuk om samen met het bijpassende biertje cadeau te krijgen of te geven.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boer’n Trots Honing geitenkaas

Deze geitenkaas is zo romig dat hij op de tong smelt.

Samen met een geitenboederij uit de omgeving van het landgoed Kaamps is men ook geitenkaas gaan maken. De kaas heeft na 20 weken rijping zijn volle en zachte smaak bereikt. Doordat de kaas net als de koe-variant is gewassen met honing én er tijdens de bereiding honing wordt toegevoegd aan de wrongel, is de smaak licht zoet.

Boer’n Trots Honing geitenkaas, is tijdens de World Cheese Awards en de International Cheese Awards geroemd om de unieke smaak en kwaliteit van de kaas. Boer’n Trots maakt haar naam waar; het is kaas om trots op te zijn! En zo’n trots product verwerk je graag in een kaasgeschenk.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boer’n Trots Pikant

Gekarameliseerde kaas streekkaas uit Overrijssel

De Boer’n Trots kazen worden in Deurningen, een Twents dorpje, op Landgoed Kaamps gemaakt. Op dit landgoed van boer Herbert worden de lekkerste kazen nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt. Boer Herbert heeft zijn eigen receptuur waarmee hij deze unieke kazen worden gemaakt. Eén onderdeel daarvan is de met karamel gewassen korst. De karamel zorgt voor de diepbruine kleur en geeft tevens een licht zoete smaak aan de kaas. De melk voor deze kaas komt van eigen koeien van het landgoed Kaamps. Een echt streekproduct dus.

De Boer’n Trots Pikant heeft door het speciale zuursel, de met karamel gewassen korst en langdurige rijping een pikante en iets zoete smaak. Een pittige aanvulling in een mooi kaaskado!

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boer’n Trots Honing

Prachtige robuuste kaas gewassen in honing. Ambacht ………Oet Twente

Midden in Twente ligt het bijna 100 jaar oude Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier wordt sinds 1985 op traditionele wijze kaas gemaakt door boer Herbert Nijland.

Familie Nijland hecht veel waarde aan dierenwelzijn. Daarom zijn de koeien op Landgoed Kaamps zogenaamde vrije uitloop koeien. Ook in de stal ontbreekt het de koeien nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in onze Boer’n Trots kaas.

Boer Herbert zaait in de weiden extra klaver bij, zo komen er zachtere wetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas.  Zodra de koeien zijn gemolken, wordt de melk gebruikt voor het maken van de kaas. Tijdens de bereiding van de kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Hierdoor krijgt de korst zijn mooie goud-bruine kleur.

Deze boerderijkaas heeft minimaal 24 weken gerijpt en is vol en zacht van smaak. Doordat de kaas is gewassen met honing heeft deze een zoete ondertoon. De smaak van Boer’n Trots Honing. Een bijzondere aanvulling in een prachtig kaaskado!

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerderijkaas Truffel (plat stuk)

Een kaas met een eigen verhaal

 Kaas van de Boerderij of Boerderijkaas is een ambachtelijk product. Kaas van de boerderij’ staat voor alle kaas die in Nederland op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen, geiten of buffels. De melk wordt daar getherminiseerd en ambachtelijk verwerkt tot heerlijke kaas. De bereiding van deze kaas is voor een deel dan ook nog handwerk en alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct.  Sommige boeren kiezen ervoor om de melk slechts licht te verwarmen: voor de kaasbereiding wordt de melk verwarmd boven de 40°C, maar de temperatuur blijft onder de 72 °C. Dit heet ‘thermiseren’ en is een warmtebehandeling die zorgt voor een constante smaak met karakteristieke eigenschappen per boerderij.

Maar waarom kiezen sommige boerenbedrijven dan toch voor een warmtebehandeling?

Het maken van kaas uit rauwe melk is nooit helemaal zonder risico’s. Een partij kan een ongewenste bacterie bevatten die een hele productie waardeloos maakt. Met name voor een klein bedrijf is dit vanzelfsprekend een flink probleem. Voedselveiligheid is natuurlijk van groot belang. Uiteraard gelden er strenge hygiëne-eisen voor de bereiding op de boerderij. De keuze voor een warmtebehandeling kan dus gemaakt worden om dit te voorkomen. Een misschien nog wel belangrijker aspect is de smaak: omdat rauwe melk zijn eigen karakter heeft en onder invloed staat van de seizoenen is het moeilijk om een constant eindproduct te maken dat altijd hetzelfde smaakt.

Kernwoorden voor kaas van de boerderij zijn echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, smaak en genieten.

Wij willen u kennis laten maken met al het goede van Hollandse kaas en de welbekende Italiaanse specerijen; Deze boerderijkaas is in één woord: onweerstaanbaar. Hij is romig, zacht en bevat heerlijke zwarte truffel die de kaas naar een hoger niveau tilt. Ongelofelijk lekker om zo te eten, op een kaasplankje of door een zelfgemaakte pasta. De smaak is luxe en delicaat, een echte must-have!

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerderijkaas Rode Pesto (plat stuk)

Een kaas met een eigen verhaal

Kaas van de Boerderij of Boerderijkaas is een ambachtelijk product. Kaas van de boerderij’ staat voor alle kaas die in Nederland op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen, geiten of buffels. De melk wordt daar getherminiseerd en ambachtelijk verwerkt tot heerlijke kaas. De bereiding van deze kaas is voor een deel dan ook nog handwerk en alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct.  Sommige boeren kiezen ervoor om de melk slechts licht te verwarmen: voor de kaasbereiding wordt de melk verwarmd boven de 40°C, maar de temperatuur blijft onder de 72 °C. Dit heet ‘thermiseren’ en is een warmtebehandeling die zorgt voor een constante smaak met karakteristieke eigenschappen per boerderij.

Maar waarom kiezen sommige boerenbedrijven dan toch voor een warmtebehandeling?

Het maken van kaas uit rauwe melk is nooit helemaal zonder risico’s. Een partij kan een ongewenste bacterie bevatten die een hele productie waardeloos maakt. Met name voor een klein bedrijf is dit vanzelfsprekend een flink probleem. Voedselveiligheid is natuurlijk van groot belang. Uiteraard gelden er strenge hygiëne-eisen voor de bereiding op de boerderij. De keuze voor een warmtebehandeling kan dus gemaakt worden om dit te voorkomen. Een misschien nog wel belangrijker aspect is de smaak: omdat rauwe melk zijn eigen karakter heeft en onder invloed staat van de seizoenen is het moeilijk om een constant eindproduct te maken dat altijd hetzelfde smaakt.

Kernwoorden voor kaas van de boerderij zijn echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, smaak en genieten.

Wij willen u kennis laten maken met al het goede van Hollandse kaas en de welbekende Italiaanse specerijen; Rode Pesto. Door toevoeging van basilicum, tomaat, pijnboompitten en de speciaal geselecteerde rode peper, ontstaat een heerlijke boerderijkaas met een mediterraanse smaak. Hij is met zijn kruidige, licht pittige smaak en feestelijke rode kleur zeer de moeite waard.

 

 

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerderijkaas Groene Pesto (plat stuk)

Een kaas met een eigen verhaal

 Kaas van de Boerderij of Boerderijkaas is een ambachtelijk product. Kaas van de boerderij’ staat voor alle kaas die in Nederland op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen, geiten of buffels. De melk wordt daar getherminiseerd en ambachtelijk verwerkt tot heerlijke kaas. De bereiding van deze kaas is voor een deel dan ook nog handwerk en alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct.  Sommige boeren kiezen ervoor om de melk slechts licht te verwarmen: voor de kaasbereiding wordt de melk verwarmd boven de 40°C, maar de temperatuur blijft onder de 72 °C. Dit heet ‘thermiseren’ en is een warmtebehandeling die zorgt voor een constante smaak met karakteristieke eigenschappen per boerderij.

Maar waarom kiezen sommige boerenbedrijven dan toch voor een warmtebehandeling?

Het maken van kaas uit rauwe melk is nooit helemaal zonder risico’s. Een partij kan een ongewenste bacterie bevatten die een hele productie waardeloos maakt. Met name voor een klein bedrijf is dit vanzelfsprekend een flink probleem. Voedselveiligheid is natuurlijk van groot belang. Uiteraard gelden er strenge hygiëne-eisen voor de bereiding op de boerderij. De keuze voor een warmtebehandeling kan dus gemaakt worden om dit te voorkomen. Een misschien nog wel belangrijker aspect is de smaak: omdat rauwe melk zijn eigen karakter heeft en onder invloed staat van de seizoenen is het moeilijk om een constant eindproduct te maken dat altijd hetzelfde smaakt.

Kernwoorden voor kaas van de boerderij zijn echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, smaak en genieten.

Wij willen u kennis laten maken met al het goede van Hollandse kaas en de welbekende Italiaanse specerijen; Groene Pesto. Deze heerlijke, kruidige groene kaas, dankt zijn smaak aan de traditionele groene Pesto Genovese, uit Noord-Italië. Deze geurige pesto gemaakt van lokale olijfolie, basilicum, knoflook, zeezout en pijnbompitten is verwerkt in deze mooie boerderijkaas.

 

 

 

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boerenpondje Hennepzaad

Midden in het Groene Hart van Nederland ligt het pittoreske dorpje Polsbroek, waar Bert de Leede sinds 2014 echte boerenkaas maakt. Deze boeren hennepkaas wordt gemaakt van onbehandelde melk, wordt niet verhit boven de 40 graden Celsius. In deze rauwe melk zitten van nature verschillende soorten bacteriën. Juist deze bacteriën geven de karakteristieke volle smaak aan boerenkaas.

Boer Bert houdt van experimenteren en nieuwe smaken ontdekken, zo kwam hij ook op het idee om in te springen op de huidige hype van superfood.

Hennepzaad wordt misschien geassocieerd met marihuana, maar van hennepzaad krijg je geen high gevoel. Hennepzaad is net als andere superfoods rijk aan allerlei mineralen en vitamines, die kunnen helpen om je gewrichten, hart- en bloedvaten en je geheugen in goede conditie te houden en het bouwt mee aan je gelukshormoon serotonine. Kortom je voelt je vitaler met Boeren Hennepkaas.

De Boerenkaas heeft door het gebruik van de zaden een verfijnde nootachtige smaak gekregen.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.
Boeren Goudse Oplegkaas

Klassieke smaak op z’n best

Boerenkazen zijn uniek. Toch zijn er steeds minder boeren die dit soort kazen maken. Met het afnemen van het aantal boeren dat echte boerenkaas maakt, verdwijnt er kennis, kunde en de authentieke smaak van boerenkaas. De Boeren Goudse Oplegkaas is een kaas die gemaakt wordt om ervoor te zorgen dat unieke boerenkazen behouden blijven.

De kaas wordt op traditionele wijze gemaakt. Daarom gebruikt boer Nico Captein houten vaten en linnen doeken. Dankzij deze klassieke manier van produceren kunnen de kazen oud worden,    met behoud van de kwaliteit en smaak. Onze Boeren Goudse Oplegkaas is 24 maanden oud. Dankzij de rijping op een unieke locatie midden in ‘het Groene Hart’ van Nederland, kan de kaas deze leeftijd bereiken. De authentieke manier van produceren en de unieke rijpingslocatie dragen bij aan een boerenkaas die al vele prijzen gewonnen heeft vanwege de fantastische smaak.

Klik op onderstaande button om de productspecificatie (ingredienten en allergie informatie) te downloaden.