Boerenpondje Bommen & Granaten bierkaas

Kaas voor echte mannen

De naam van deze heerlijke en unieke kleine bierkaasjes is ‘Bommen & Granaten’. Geïnspireerd op een van de bekendste uitspraak van Kapitein Archibald Haddock uit de stripverhalen van Kuifje, 1000 bommen en granaten nog aan toe.  

In Waarder, een klein dorpje in het veenweidegebied, midden in het Groene Hart, bevindt zich het familiebedrijf van onze boer Bertus Hogendoorn. Zijn kleurrijke roodbonte koeien hebben inmiddels drie generaties lang het landschap versierd en doen dat nog steeds. Hogendoorn senior begon al vroeg met de productie van kleine kaasjes. De huidige boer heeft inmiddels twee generaties ervaring met het maken van Boerenpondjes en mag zich met recht specialist noemen op dat gebied en altijd in voor iets nieuws.

Samen met de brouwers van Brouwerij de Molen heeft hij een aantal testen gedaan en ontdekt dat het bier Bommen&Granaten fantastisch combineert met zijn rauwmelkse 48+ boerenkaas. De kaasjes zijn conform de stijl van de brouwerij zwart gewassen met bijpassend etiket. Leuk om samen met het bijpassende biertje cadeau te krijgen of te geven.

Scroll naar boven