Blokdijcker Algemene Informatie

Een echte Noord-Hollandse Gouda kaas herkenbaar aan het Rode Zegel

Helemaal in het topje van Noord-Holland in het dorpje Lutjewinkel, ligt het geheim achter onze mooie Blokdijcker kaas. Daar in de kaasmakerij maakt men met passie voor het vak al 100 jaar, volgens het al eeuwenoude originele, geheime recept, met 100% Noord-Hollandse weidemelk, de lekkerste kaas. Vervolgens komt de kaas naar ons authentieke pakhuis in Woerden, waar de kaas natuurlijk gerijpt wordt op houten planken bij een temperatuur van 12-15 ˚C. En dat zorgt voor een heerlijke romige kaas met een volle smaak.

Blokdijcker een streekkaas uit Noord-Holland die door zijn oorspronkelijke bereidingswijze een smeuïger structuur heeft. De smaak is zoeter en fruitiger van smaak dan een gewone Goudse kaas. De bijzondere volle en romige smaak van de Blokdijcker kaas ontstaat al bij de bron: het gras. De zilte grond en de altijd aanwezige zeewind zijn een ideale voedingsbodem voor mals gras. Dit levert superieure weidemelk op met een ziltig tintje en dat proef je. waardoor de kaas later korter gepekeld hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat Blokdijcker een uitblinker is in smeuïgheid!

Kwaliteit herken je meteen 

Blokdijcker is een beschermde streekkaas uit Noord-Holland, herkenbaar aan het kwaliteitslabel; het Rode Zegel. Want alleen kaas die door Noord-Hollandse kaasmeesters bereid werd, met Noord-Hollandse Weidemelk en volgens het authentieke recept, mag dit zegel dragen!

Noord-Hollandse kaas is éen van de weinige Nederlandse kazen waar de EU een “Beschermde Oorsprong Benaming” aan heeft toegekend. Daarom heeft de EU Noord-Hollandse kaas een predicaat toegekend: de Beschermde Oorsprongsbenaming, dit keurmerk wordt toegekend aan producten die uniek zijn in de wereld. Let dus op het Rode Zegel.

Scroll naar boven