Boer’n Trots Honing

Prachtige robuuste kaas gewassen in honing. Ambacht ………Oet Twente

Midden in Twente ligt het bijna 100 jaar oude Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier wordt sinds 1985 op traditionele wijze kaas gemaakt door boer Herbert Nijland.

Familie Nijland hecht veel waarde aan dierenwelzijn. Daarom zijn de koeien op Landgoed Kaamps zogenaamde vrije uitloop koeien. Ook in de stal ontbreekt het de koeien nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in onze Boer’n Trots kaas.

Boer Herbert zaait in de weiden extra klaver bij, zo komen er zachtere wetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas.  Zodra de koeien zijn gemolken, wordt de melk gebruikt voor het maken van de kaas. Tijdens de bereiding van de kaas wordt een beetje honing toegevoegd aan de wrongel. Nadat de kaas gemaakt is, wordt deze meerdere malen met de hand gewassen met een melange van échte honing. Hierdoor krijgt de korst zijn mooie goud-bruine kleur.

Deze boerderijkaas heeft minimaal 24 weken gerijpt en is vol en zacht van smaak. Doordat de kaas is gewassen met honing heeft deze een zoete ondertoon. De smaak van Boer’n Trots Honing. Een bijzondere aanvulling in een prachtig kaaskado!

 

Scroll naar boven