Sikkepit Geitenkaas

Een oude blanke geitenkaas gemaakt van vegetarisch stremsel.

Sikkepit geitenkaas wordt gemaakt op de kaasmakerij van de familie Klaver in Winkel, Noord-Holland. Op de karakteristieke stolpboerderij, gelegen tussen de Noordzee en het IJsselmeer, draait het al sinds 1977 om de zuivere smaak van kaas. De familie Klaver beheerst het gehele kaasproces, vanaf de eerste grasspriet tot de pure kaas wordt iedere stap bewust en doordacht gezet. Al voor het maaien van het gras wordt het gras door de boer geproefd om zeker te zijn van de juiste kwaliteit.

Sikkepit is de langst gerijpte (10-12 maanden) blanke geitenkaas uit de stal van Klaver Kaas. Deze oude geitenkaas van hoge kwaliteit heeft een prachtige volle smaak, met een bijzonder zoetje.

De volle smaak komt van de natuurlijke voeding van de dieren en het ambachtelijk kaasmaakproces. In de voeding voor de dieren wordt tevens lijnzaad verwerkt. Deze zaden zorgen voor melk en kaas met gezonde, onverzadigde vetten en een romige smaak. Dit alles maakt Sikkepit tot een puur, bewust en ambachtelijke kaas.

Niet voor niets werd de Sikkepit geitenkaas in 2014 dan ook tijdens de jaarlijkse “Cum Laude” verkiezing verkozen tot beste geitenkaas van Nederland. Wie wil dat nou niet kado doen of geven?

 

Scroll naar boven