Zilte Zonderling Bier

Speciaalbier gebrouwen uit passie voor smaakvol bier, maar net even anders.

Bieren van Brouwerij BorrelNoot uit Woerden staan voor bieren op een eigen wijze gebrouwen. De brouwers zijn altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten. Vooral ingrediënten die je niet snel zou verwachten in een bier. Dit geeft de bieren van Brouwerij BorrelNoot een eigenwijs karakter.

Brouwerij BorrelNoot is opgericht door twee vrienden met de gezamenlijke passie voor mooi bier.  Fijnproevers die de smaak van bier op juiste waarde kunnen schatten. Laat je meevoeren in de wondere wereld van de speciaalbieren. Probeer je te verplaatsen in het warrige brein van de brouwers en laat je verrassen door eigenwijze combinaties van eenvoudige ingrediënten in complexe bieren. Doelstelling van Brouwerij BorrelNoot is de bierwereld verrijken met verrassende bieren, door te denken buiten de geijkte kaders van de bierstijlen en toevoeging van onverwachte ingrediënten. Zo ontstond ook de Zilte Zonderling.

De opzet was een bier te ontwikkelen, welke het gevoel zal evenaren van een dag aan ons mooie Noordzee strand; hoe het zand glijdt tussen je tenen, de wind ruist door je haar en de zilte smaak tintelt op je tong.

Zilte Zonderling is een uitzonderlijk zacht, fris bier, gebaseerd op een pilsener urtype. Een ode aan de oersmaak van pils. De prettige bittere smaak komt dichtbij de oorspronkelijke urtype, een biermerk uit de Tsjechische stad Pilsen sinds 1842 gebrouwen.

Zilte Zonderling bevat een combinatie van zorgvuldig geselecteerde mout- en hopsoorten. De toevoeging van zeewier en een vleugje zoethout geeft het bier net die verrassende twist.

Scroll naar boven