Op&Top Bier

Een creatieve creatie om van te genieten.

Het speciaalbier Op & Top wordt gemaakt in de ambachtelijke bierbrouwerij De Molen te Bodegraven. De brouwerij bevindt zich in de historische windmolen genaamd De Arkduif uit 1697. In 2004 stichtte Menno Olivier de brouwerij, met als missie om het brouwen van ambachtelijke streekbieren en de vergane Nederlandse biercultuur in ere te herstellen. Brouwerij de Molen gebruikt voor de bieren veelal opvallende namen.

Op & Top heeft haar naam te danken aan de gelijknamige uitdrukking, wat aangeeft dat er tot in de puntjes gebrouwen is aan een mooi bier. Brouwerij de Molen noemt de Op & Top met slechts 4,5% alcohol graag “de instapper”. Een biertje met net wat meer smaak dan een pils, maar toch erg toegankelijk voor een groot publiek. Op & Top is een mooi goudkleurig bier met de geur van karamel, fris fruit en gras. In de smaak komt vooral de citroen terug met een zacht bittere afdronk.

Echt genieten van deze creatieve creatie van Brouwerij de Molen. Mede dankzij het gebruik van verschillende hopsoorten hebben zij weer een onderscheidend biertje weten te brouwen.

Scroll naar boven