Old Amsterdam

Een brok karakter, geboren uit pure passie voor kaas!

De oorsprong van deze karakteristieke kaas ligt in het eind van de negentiende eeuw. Toen de familie Westland moest stoppen met hun beroep als visser, vanwege de komst van de Afsluitdijk, en een nieuwe passie vond in: kaas.! De familie begint te experimenteren met eigen recepten, met als doel een lekkere oude kaas te produceren. Een kaas die doet denken aan de oude kaas die moeder vroeger meenam uit de Jordaan. Hartig, een tikje zoet en bovendien heerlijk smeuïg.

Na jaren experimenteren vindt de familie Westland uiteindelijk het unieke zuursel en het speciale rijpingsproces die zorgt voor het specifieke karakter van Old Amsterdam.

Old Amsterdam is een lekkere kaas met een volle pikante smaak, die hoort bij een oude kaas. Old Amsterdam heeft niet de droge en zoute eigenschappen van gewone oude kaas, maar wel de heerlijk rijke smaak. Geniet ook van dit stukje vakmanschap, geniet van een pittig en romig stukje Old Amsterdam. Deze Old Amsterdam is in 2014 bekroond met de Superior Taste Award.

Scroll naar boven